Pečený bôčik s dusenou karí mrkvou
Mám pocit, že mi někdo krade čas... minutu po minutě, hodinu po hodině... a já mám co dělat, abych stihla všechno, co si naplánuju. Jestli ono to nebude tím, že jsem si zase po letech pořídila pár hóóódně čtivých knížek... :D.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.12.20
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 800 g Bravčový bôčik
- trochu   Pivo svetlé (zbytok vypiť)
-   Rasca mletá (podľa chuti)
-   Sušený cesnak (podľa chuti)
-   Červená paprika sladká (podľa chuti)
- 500 g Mrkva (na kolieska)
- 1-2 KS Cibuľa (nadrobno)
-   Maslo
- 2-3 PL Cukor kryštálový (podľa chuti)
- trochu   Soľ (podľa chuti)
- trochu   Rasca mletá
- trochu   Karí korenie
Karí Markvička ako príloha:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso: Bravčový bok bez kosti nakrájame na cca 3cm hrubé plátky, rozložíme pekne vedľa seba rezom na doštičku, osolíme a okoreníme obľúbeným korením (ja dala trochu staročeského, trochu drvenej rasce, sušený cesnak a štipku mletej sladkej papriky pre farbu), potrieme olejom a pomačkáme dôkladne tenderizérom prepichneme.
-
Krok 2.
Potom mäso otočíme a postup opakujeme. Nakorenené mäso uložíme cez noc do chladničky. Hodinku pred pečením vyberieme z chladničky, aby sa stihlo "predýchať", podlejeme vodou, zakryjeme nepriedušne alobalom a pečieme zvoľna necelé dve hodinky (pečiem dlho, aby bol bôčik vo finále úplne mäkký, takmer sa dá mazať na chleba, ako hovorí môj mužský a tak to milujeme).