Prajeme dobrú chuť :)

Francúzke zemiaky so syrom trochu inak

Neklasická klasika...Francúzske zemiaky .. nepredvarené, na plátky, so smaženou cibuľkou vo vnútri, zapečené so syrom :) ...takto ich máme radi my! :).

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Monika Tománková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.12.20

4.6 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 5
Zdroj: Monika Moon-chichi Tománková

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Surové zemiaky som nakrájala na plátky, uvarila 2 vajcia, nakrájala 1 klobásu a asi 200g slaniny. Dve nakrájané cibule som osmažila na oleji.

  2. Krok 2.

    Do tukom vymastenej formy som naukladala zemiaky, polovicu cibuľky, soľ, korenie, rasca ..., pridala polovicu nakrájaných surovín...ďalšia vrstva, zemiakov, cibuľka, soľ, korenie, rasca, druhá polovica surovín.

  3. Krok 3.

    Posledná vrstva zemiakov soľ, korenie, rasca .. celé som to zaliala rozmixovanou zmesou 500ml šľahačkovej smotany s 3vajickami, sol, korenie. Piekla pri 200°C 20 minút. Zasypala strúhaným syrom a piekla ďalších 20-25minut pri 180°C



Kurací rezeň plnený maslovým krémom
Bravčové na hrášku s ryžou
Bravčový steak, ragú z bielej špargle a nové zemiaky