Francúzke zemiaky so syrom trochu inak
Neklasická klasika...Francúzske zemiaky .. nepredvarené, na plátky, so smaženou cibuľkou vo vnútri, zapečené so syrom :) ...takto ich máme radi my! :).
Kuchár/ka: Monika Tománková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.12.20
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Zemiaky
- 5 KS Vajce
- 1 KS Klobása
- cca 200 g Slanina
- 2 KS Cibuľa
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
-   Rasca (podľa chuti)
- 500 ml Smotana na šľahanie
- 200 g Tvrdý syr
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Surové zemiaky som nakrájala na plátky, uvarila 2 vajcia, nakrájala 1 klobásu a asi 200g slaniny. Dve nakrájané cibule som osmažila na oleji.
-
Krok 2.
Do tukom vymastenej formy som naukladala zemiaky, polovicu cibuľky, soľ, korenie, rasca ..., pridala polovicu nakrájaných surovín...ďalšia vrstva, zemiakov, cibuľka, soľ, korenie, rasca, druhá polovica surovín.
-
Krok 3.
Posledná vrstva zemiakov soľ, korenie, rasca .. celé som to zaliala rozmixovanou zmesou 500ml šľahačkovej smotany s 3vajickami, sol, korenie. Piekla pri 200°C 20 minút. Zasypala strúhaným syrom a piekla ďalších 20-25minut pri 180°C