Bravčové stehno na zeleninovej omáčke s cestovinou
My sme si dnes pochutili na br. stehne na zeleninovej omačke z cestovinkou.
Kuchár/ka: ELA
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 25.11.20
4.16 / 5 (19 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: ELA
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 700 g Bravčové stehno
-   Soľ (podľa chuti)
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
-   Múka hladká
-   Bravčová masť (na osmahnutie)
- 2 strúčik Cesnak
- 2 KS Mrkva (na kocky)
- 1 KS Petržlen (na kocky)
- 1/2 KS Zeler (na kocky)
-   Vývar (na podliatie)
- 1 KS Bobkový list
-   Karí korenie (podľa chuti)
- 2 PL Horčica plnotučná
- 1 PL Worcestrová omáčka
- 1 PL Maslo
-   Cestoviny
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Br. Stehno narežeme na plátky vyklepeme osolíme okoreníme obalíme jemne v hl. múke zprudka osmahneme na masti z každej strany mäsko vyberieme a vo výpeku si osmahneme.
-
Krok 2.
1 cibuľku nadrobno, v strúčiky cesnaku nadrobno, 2 mrkvičky na kocky, 1 petržlen, pol menšieho zeleru podlejeme vývarom pridáme bobkový list, nové korenie, karí korenie, cele čierne korenie ja to dávam do sitka nemusím loviť.