Grilované koleno s domácimi hranolkami
Skončilo sa leto a s ním aj sezóna grilovačiek... S letom sa však treba patrične rozlúčiť a tento recept sa mi zdá na to celkom vhodný.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.11.20
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Bravčové koleno
- 2 ČL Soľ
- 3 KS Bobkový list
- 1 balenie Grilovacie korenie
- 3 PL Kečup
- 1 PL Včelí med
- Čili korenie mleté (podľa chuti)
- trochu Vývar (z kolena)
- 6 KS Zemiaky (veľké)
- Soľ
- Rasca
- 10 cm Rozmarín (vetvička, nakrájame na drobno)
- Olej
Marináda:
Domáce hranolky:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Koleno umyjeme a dáme do väčšieho hrnca. Zalejeme vodou, pridáme 2 čajové lyžičky soli, 3 ks bobkový list a dáme variť. Varíme na pomalom ohni do mäkka približne 3-4 hodiny. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho von, necháme asi pol hodiny vychladnúť.
-
Krok 2.
Potom ho na koži pozdĺžne narežeme, potrieme marinádou, vložíme do misy, uzavrieme a necháme do druhého dňa v chlade. Druhý deň koleno trochu od marinády očistíme a dáme ho grilovať na 40 minút.
-
Krok 3.
Počas grilovania ho polievame zvyškom marinády. Grilujeme do chrumkava...
-
Krok 4.
Marináda : Všetko dobre premiešame a použijeme. Ku kolienko je vhodné podávať kyslé a štipľavé uhorky, či papričky, alebo chren...
-
Krok 5.
Domáce hranolky : Zemiaky očistíme, nakrájame na hranolky....u nás máme radi väčšie hranolky, poukladáme ich na plech vystlaný papierom Na pečenie, pokvapkáme olejom a pečieme na 180 stupňov.
-
Krok 6.
Počas pečenia ich môžeme raz premiešať. Keď sú hranolky hotové, vyberieme ich z rúry, preložíme do čistej misy, osolíme a posypeme rozmarínom. Jemne premiešame.....