Prajeme dobrú chuť :)

Grilované koleno s domácimi hranolkami

Skončilo sa leto a s ním aj sezóna grilovačiek... S letom sa však treba patrične rozlúčiť a tento recept sa mi zdá na to celkom vhodný.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.11.20

5 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 240 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 6
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Koleno umyjeme a dáme do väčšieho hrnca. Zalejeme vodou, pridáme 2 čajové lyžičky soli, 3 ks bobkový list a dáme variť. Varíme na pomalom ohni do mäkka približne 3-4 hodiny. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho von, necháme asi pol hodiny vychladnúť.

  2. Krok 2.

    Potom ho na koži pozdĺžne narežeme, potrieme marinádou, vložíme do misy, uzavrieme a necháme do druhého dňa v chlade. Druhý deň koleno trochu od marinády očistíme a dáme ho grilovať na 40 minút.

  3. Krok 3.

    Počas grilovania ho polievame zvyškom marinády. Grilujeme do chrumkava...

  4. Krok 4.

    Marináda : Všetko dobre premiešame a použijeme. Ku kolienko je vhodné podávať kyslé a štipľavé uhorky, či papričky, alebo chren...

  5. Krok 5.

    Domáce hranolky : Zemiaky očistíme, nakrájame na hranolky....u nás máme radi väčšie hranolky, poukladáme ich na plech vystlaný papierom Na pečenie, pokvapkáme olejom a pečieme na 180 stupňov.

  6. Krok 6.

    Počas pečenia ich môžeme raz premiešať. Keď sú hranolky hotové, vyberieme ich z rúry, preložíme do čistej misy, osolíme a posypeme rozmarínom. Jemne premiešame.....



Rýchly jablkový bochník
Zemiaky na kyslo, fašírky
Najlepšia domáca Mortadela