Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Grilované koleno s domácimi hranolkami

Skončilo sa leto a s ním aj sezóna grilovačiek... S letom sa však treba patrične rozlúčiť a tento recept sa mi zdá na to celkom vhodný.

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.11.20

5 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 240 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 6
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Koleno umyjeme a dáme do väčšieho hrnca. Zalejeme vodou, pridáme 2 čajové lyžičky soli, 3 ks bobkový list a dáme variť. Varíme na pomalom ohni do mäkka približne 3-4 hodiny. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho von, necháme asi pol hodiny vychladnúť.

  2. Krok 2.

    Potom ho na koži pozdĺžne narežeme, potrieme marinádou, vložíme do misy, uzavrieme a necháme do druhého dňa v chlade. Druhý deň koleno trochu od marinády očistíme a dáme ho grilovať na 40 minút.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Kuracie prsia v krémovom plášti
Špagety ala Luky
Tekvicový prívarok