Prajeme dobrú chuť :)

koložvárska kapusta

.

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Jana Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 27.09.20

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 75 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 6
Zdroj: Jana Szabó

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o 100€

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Ryžu si uvaríme (nie v sáčkoch, treba klasickú). Cibuľu nakrájame na drobno. Kapustu premyjeme a nakrájame na drobno. Do hrnca dáme olej a cukor a miešame pokiaľ sa cukor neroztopí a pridáme cibuľu. Pridáme kapustu, trochu podlejeme a dusíme do mäkka.

  2. Krok 2.

    Na panvici rozohrejeme olej pretlačený cesnak a pridáme mäso.Maso restujeme kym sa uplne nerozpadne. Posolime ho, okorenime cerstvo mletym korenim. Prisypeme obidve mlete papriky a podlejeme vriacou vodou. Dusíme do mäkka, ale aby mäsku ostala šťava.

  3. Krok 3.

    Zapekaciu misu si vymastíme máslom. Na dno dame polovicu kapusty aj so stavou. Na kapustu rozostrieme polovicu ryze. Na ryzu vsetko maso aj so stavou.Na maso dame druhu polovicu ryze a na ryzu druhu polovicu kapusty.

  4. Krok 4.

    Kyslu smotanu rozslahame , dame do nej pol CL mletej sladkej papriky a trochu osolime. Kyslu smotanu rozotrieme po povrchu. Pekacik prikryjeme alobalom a dame do vyhriatej rury (220 stupnov) Pecieme 20 minut. Potom odstranime alobal a nechame zapiect na dalsich 20 minut. Po upeceni nechame trosku vychladnut a krajame.



Krehké šatôčky s kyslou smotanou
Pstruh s cesnakom a bylinkami
Rybie filé na masle a hrášku