Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Špenátové halušky s kuracím mäsom

Špenátové halušky s kuracím mäsom v syrovo cesnakovej omačke.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Lucia Trojanová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 26.09.20

4.87 / 5 (15 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Lucia Trojanová

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Z rozmrazeného špenátu, múky, vajec, prelisovaného cesnaku, nastruhaneho zemiaku a soli vypracujeme cesto.

  2. Krok 2.

    Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu, osolíme ju a pridáme do nej lyžicu oleja. Keď voda zovrie, pretrieme do nej cesto cez sito na halušky. Halušky varíme približne 7 až 10 minút (vyplávajú na povrch).

  3. Krok 3.

    Kuracie v syrovej omáčke Kuracie prsia nakrájať na kocky, osoliť, okoreniť a ja pridávam aj sójovú omáčku. Na oleji z prudka orestujem a dusím do mäkka. Keď je mäsko hotové zalejem 33% smotanou a pridáme syr v črievku, ja som dala 5ks karička :)

  4. Krok 4.

    Keď to zovrie a syr sa roztaví, na koniec pridám pretlačený cesnak.



Struková mliečna polievka
Špenátová polievka so smotanou
Minútkové kuracie ragú - Vynikajúce