Špenátové halušky s kuracím mäsom
Špenátové halušky s kuracím mäsom v syrovo cesnakovej omačke.
Kuchár/ka: Lucia Trojanová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 26.09.20
4.71 / 5 (21 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Lucia Trojanová
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 5 PL Múka polohrubá (plných)
- 1 KS Zemiaky (Nastrúhaný)
-   Soľ (podľa chuti)
- 1 KS Vajce
- 250 g Špenát mrazený
- 500 g Kuracie prsia
-   Soľ (podľa chuti)
-   Korenie (podľa chuti)
-   Sójová omáčka (podľa chuti)
- 1 balenie Smotana na šľahanie (33%)
- 5 KS Tavený syr (v črievku, karička)
- 1 strúčik Cesnak
Kuracie v syrovej omáčke:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Z rozmrazeného špenátu, múky, vajec, prelisovaného cesnaku, nastruhaneho zemiaku a soli vypracujeme cesto.
-
Krok 2.
Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu, osolíme ju a pridáme do nej lyžicu oleja. Keď voda zovrie, pretrieme do nej cesto cez sito na halušky. Halušky varíme približne 7 až 10 minút (vyplávajú na povrch).