Cuketový nákyp so syrom
Slovy klasika..."Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastný". Poslední dobou nějak závodím s časem, peru se s přírodou a snažím se alespoň přežít. A cukety si vesele rostou....
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 06.09.20
5 / 5 (8 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 2 KS Cuketa (stredne veľké, nahrubo nastrúhať aj so šupkou, vo finále toho boli asi 3 hrnčeky)
- 5 strúčik Cesnak (prelisovať)
- 2 KS Cibuľa (na kocky)
- 250 g Tvrdý syr (na kocky)
- 300 g Údené mäso
- 1 hrnček Múka hrubá (alebo detská krupica)
- 1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
- 2 PL Petržlenová vňať (nasekaná)
- 4 KS Vajce
- 1 ČL Soľ
- Korenie (podľa chuti)
- Majorán (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zmiešať a naliať do masťou vymasteného a hrubou múkou vysypaného menšieho pekáča (ja som mala formu 32x22cm vnútorný rozmer).
-
Krok 2.
Piecť asi 1 hodinku na 180 stupňov.