Tarhoňa s kuracím mäsom - Tarhoňoto
Tarhoňoto... So zeleninkou, s kuracím mäskom, so syrom....
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 27.08.20
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 3-4 KS Kuracie prsia (prsia, stehna... čo máte radi)
- 10 cm Pór
- 2 PL Olej olivový
- 2-3 KS Lúpané paradajky
- Soľ (podľa chuti)
- 1 štipka Rasca
- 1 KS Cuketa (stredne veľká)
- 1 šálka Tarhoňa
- Mrazená zelenina (podľa chuti)
- 100 g Tvrdý syr
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na Tarhoňoto potrebujeme 3-4 ks kuracieho mäsa... Stehná, krídla, prsia...kto čo má rád... Tie restujeme spolu s nakrájanými pórom /asi 10cm/na pár PL olivového oleja. Osolíme, okoreníme, pridáme trocha rasci a mletej papriky, 2-3 nakrájané a ošúpane paradajky, chvíľu mierne pražíme a potom zalejeme vodou.
-
Krok 2.
Keď je mäsko polomäkké, pridáme polovičku stredné veľkej cukety, ošúpanej a nakrájanej na malé kocky. Tak isto môžme pridať hrsť hríbov, svieže či sušené dodajú jedlu krásnu arómu a chuť. Cuketa nám zase omáčku pekne zahusti. Ďalej dusíme. Keď je mäsko mäkké vyberieme ho na tanier a dáme na bok. Do omáčky nasypeme veľkú šálku tarhone a pridáme tiež za šálku vody. Tarhona by mala byť vodou zakrytá.
-
Krok 3.
Necháme na miernom ohni pomaličky zovrieť. Potom k tarhoni v omáčke pridáme zeleninu. Čerstvú, alebo mrazenú, sezonnu, alebo podľa chuti. Počkáme, kým sa to všetko spolu začne variť, opatrne premiešame, zakryjeme pokrievkou a zložíme z ohňa.
-
Krok 4.
Zeleninka aj Tarhona sa pomaly napije omáčky, spoja sa chute a vznikne krémové tarhoňoto.... Pred podávaním pridáme kuracie mäsko a posypeme tvrdým, zrelym syrom....
-
Krok 5.
Ak je tarhoňoto malo krémové môžme pridať za PL masla, necháme ho v tarhoni volne rozpustiť a pomaly premiešame..... Podávame s akýmkoľvek zeleninovým šalátom