Prajeme dobrú chuť :)

Tarhoňa s kuracím mäsom - Tarhoňoto

Tarhoňoto... So zeleninkou, s kuracím mäskom, so syrom....

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 27.08.20

5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 3
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Na Tarhoňoto potrebujeme 3-4 ks kuracieho mäsa... Stehná, krídla, prsia...kto čo má rád... Tie restujeme spolu s nakrájanými pórom /asi 10cm/na pár PL olivového oleja. Osolíme, okoreníme, pridáme trocha rasci a mletej papriky, 2-3 nakrájané a ošúpane paradajky, chvíľu mierne pražíme a potom zalejeme vodou.

  2. Krok 2.

    Keď je mäsko polomäkké, pridáme polovičku stredné veľkej cukety, ošúpanej a nakrájanej na malé kocky. Tak isto môžme pridať hrsť hríbov, svieže či sušené dodajú jedlu krásnu arómu a chuť. Cuketa nám zase omáčku pekne zahusti. Ďalej dusíme. Keď je mäsko mäkké vyberieme ho na tanier a dáme na bok. Do omáčky nasypeme veľkú šálku tarhone a pridáme tiež za šálku vody. Tarhona by mala byť vodou zakrytá.

  3. Krok 3.

    Necháme na miernom ohni pomaličky zovrieť. Potom k tarhoni v omáčke pridáme zeleninu. Čerstvú, alebo mrazenú, sezonnu, alebo podľa chuti. Počkáme, kým sa to všetko spolu začne variť, opatrne premiešame, zakryjeme pokrievkou a zložíme z ohňa.

  4. Krok 4.

    Zeleninka aj Tarhona sa pomaly napije omáčky, spoja sa chute a vznikne krémové tarhoňoto.... Pred podávaním pridáme kuracie mäsko a posypeme tvrdým, zrelym syrom....

  5. Krok 5.

    Ak je tarhoňoto malo krémové môžme pridať za PL masla, necháme ho v tarhoni volne rozpustiť a pomaly premiešame..... Podávame s akýmkoľvek zeleninovým šalátom



Kuracie medailónky
Jablková torta - nepečená
Čevabčiči