Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Tarhoňa s kuracím mäsom - Tarhoňoto

Tarhoňoto... So zeleninkou, s kuracím mäskom, so syrom....

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 27.08.20

5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 3
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Na Tarhoňoto potrebujeme 3-4 ks kuracieho mäsa... Stehná, krídla, prsia...kto čo má rád... Tie restujeme spolu s nakrájanými pórom /asi 10cm/na pár PL olivového oleja. Osolíme, okoreníme, pridáme trocha rasci a mletej papriky, 2-3 nakrájané a ošúpane paradajky, chvíľu mierne pražíme a potom zalejeme vodou.

  2. Krok 2.

    Keď je mäsko polomäkké, pridáme polovičku stredné veľkej cukety, ošúpanej a nakrájanej na malé kocky. Tak isto môžme pridať hrsť hríbov, svieže či sušené dodajú jedlu krásnu arómu a chuť. Cuketa nám zase omáčku pekne zahusti. Ďalej dusíme. Keď je mäsko mäkké vyberieme ho na tanier a dáme na bok. Do omáčky nasypeme veľkú šálku tarhone a pridáme tiež za šálku vody. Tarhona by mala byť vodou zakrytá.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Zemiakové guľky plnené údeným mäsom s kyslou kapustou
Plnená paprika
Zákusok orechový chlebíček