Prajeme dobrú chuť :)

Kuracie v zemiakovej placke a šalát Coleslaw

Cuketky už rostou, holky moje zlatý, takže nevynechám jedinou příležitost, jak je každý den někam "zakomponovat" ... :D :D.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 14.07.20

5 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 35 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 5
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Receptík je len orientačné, nebudem písať, ako sa robí cesto na zemiakové placky. Proste si každý umieša také, aké je zvyknutý bežne robiť, len bude máličko redšia, aby sa v ňom dalo mäsko máčať. Ja som pridala opäť svoju obľúbenú cuketu (používam mladú a strúhame najemno aj so šupkou).

  2. Krok 2.

    Kuracie stehenné mäso nakrájať na menšie kúsky, naklepať, z oboch strán osoliť a okoreniť, obaliť v hladkej múke a potom vždy postupne každý kúsok pretiahnuť zemiakovým cestom a ihneď vkladať do horúcej panvice a smažiť z oboch strán dozlatista. Je na vás, či použijete olej alebo masť, ja preferujem dobré masť, placky potom náramne vonia.

  3. Krok 3.

    Ako prílohu som podávala šalát Coleslaw. Šalát: 1 menšia hlávka bielej kapusty (najemno nakrouhat), 1 mrkva (nahrubo nastrúhať), 1/2 zeleru (nahrubo nastrúhať), 1 cibuľa (najemno), cukor, ocot, majonéza, soľ, mleté ​​čierne korenie. Premiešať a nechať najlepšie do druhého dňa uležať.



Pečené jahňacie rebierka na mede v brusnicovej omáčke
Znojemské bravčové plátky
Kurací paprikáš