Prajeme dobrú chuť :)

Kuracie v zemiakovej placke a šalát Coleslaw

Cuketky už rostou, holky moje zlatý, takže nevynechám jedinou příležitost, jak je každý den někam "zakomponovat" ... :D :D.

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 14.07.20

5 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 35 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 5
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Receptík je len orientačné, nebudem písať, ako sa robí cesto na zemiakové placky. Proste si každý umieša také, aké je zvyknutý bežne robiť, len bude máličko redšia, aby sa v ňom dalo mäsko máčať. Ja som pridala opäť svoju obľúbenú cuketu (používam mladú a strúhame najemno aj so šupkou).

  2. Krok 2.

    Kuracie stehenné mäso nakrájať na menšie kúsky, naklepať, z oboch strán osoliť a okoreniť, obaliť v hladkej múke a potom vždy postupne každý kúsok pretiahnuť zemiakovým cestom a ihneď vkladať do horúcej panvice a smažiť z oboch strán dozlatista. Je na vás, či použijete olej alebo masť, ja preferujem dobré masť, placky potom náramne vonia.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Zemiakové placky plnené kuracím soté
Andalúzsky dresing z Debrecínskej bagety
Králičie ragú a domáce rezance