Kuracie v zemiakovej placke a šalát Coleslaw
Cuketky už rostou, holky moje zlatý, takže nevynechám jedinou příležitost, jak je každý den někam "zakomponovat" ... :D :D.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 14.07.20
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 5 KS Kuracie stehná (vykostené, alebo prsia)
- 5 KS Zemiaky (väčšie, najemno nastrúhať)
- cca 250 g Cuketa (nahrubo nastrúhať)
- 1 KS Cibuľa (nadrobno)
- 4 strúčik Cesnak (prelisovať)
- Múka polohrubá
- Mlieko (množstvo podľa hustoty cesta)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Soľ (podľa chuti)
- Majorán (podľa chuti)
- Rasca mletá (podľa chuti)
- 1 KS Kapusta biela (menšia, najemno nastrúhať)
- 1 KS Mrkva (nahrubo nastrúhať)
- 1/2 KS Zeler (nahrubo nastrúhať)
- 1 KS Cibuľa (najemno)
- Cukor kryštálový
- Ocot
- Majonéza
- Soľ
- Čierne korenie mleté
Šalát Coleslaw:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Receptík je len orientačné, nebudem písať, ako sa robí cesto na zemiakové placky. Proste si každý umieša také, aké je zvyknutý bežne robiť, len bude máličko redšia, aby sa v ňom dalo mäsko máčať. Ja som pridala opäť svoju obľúbenú cuketu (používam mladú a strúhame najemno aj so šupkou).
-
Krok 2.
Kuracie stehenné mäso nakrájať na menšie kúsky, naklepať, z oboch strán osoliť a okoreniť, obaliť v hladkej múke a potom vždy postupne každý kúsok pretiahnuť zemiakovým cestom a ihneď vkladať do horúcej panvice a smažiť z oboch strán dozlatista. Je na vás, či použijete olej alebo masť, ja preferujem dobré masť, placky potom náramne vonia.