Prajeme dobrú chuť :)

Zemiaky na kyslo s fašírkou

Zemiaky na kyslo s fašírkou je výborný recept Slovenskej kuchyne. Rýchle, zdravé jedlo na ktorom si pochutná naozaj každý. Zemiaky na kyslo môžete podávať aj s vajíčkom.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Jana Szabó
Kuchyňa :
Recept pridaný: 26.05.20

4.56 / 5 (9 hodnotení)
Príprava: 30 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Jana Szabó

Ingrediencie


Potrebujeme:Prívarok

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Zemiaky dame varit iba tak aby boli zakryte vodou s bobkovým listom a ošúpanou cibuľou a novým korenim. Osolíme. Keď vru asi 5 minút vyberieme cibuľu. Keď sú polomäkké zemiaky, pridame smotanu na varenie s rozmiešanymi 3 PL hladkej múky. Pridame ocot. Dochutime a hotovo.

  2. Krok 2.

    Fašírky pripravíme s 0.5kg mletého mäsa, 1 vajca, mletej červenej papriky,soli, mleteho korenia, 2 strucikmi pretlačeneho cesnaku ( kto ma rad môže dat aj cibuľu na drobno) a struhanky. Vytvarujeme fasirky a opečieme na oleji. Ak nám nedržia v kope, znamená, ze je malo strúhanky.



Langoše z jogurtového cesta
Panenka, hnedé šampiňóny a mrkvové šúlance
Párky v lístkovom ceste alebo domáci hot-dog