Zemiaky na kyslo s fašírkou
Zemiaky na kyslo s fašírkou je výborný recept Slovenskej kuchyne. Rýchle, zdravé jedlo na ktorom si pochutná naozaj každý. Zemiaky na kyslo môžete podávať aj s vajíčkom.
Kuchár/ka: Jana Szabó
Kuchyňa :
Recept pridaný: 26.05.20
Ingrediencie
Potrebujeme:Prívarok
- 5 KS Zemiaky (väčšie)
- 4 KS Bobkový list
- Nové korenie
- 250 ml Smotana na varenie
- 3 PL Múka hladká
- 3 PL Ocot
- 500 g Mleté mäso
- Strúhanka
- 2 strúčik Cesnak
- 1 KS Vajce slepačie
- Čierne korenie mleté
- Červená paprika sladká
- Soľ
- Olej slnečnicový
Fašírky
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zemiaky dame varit iba tak aby boli zakryte vodou s bobkovým listom a ošúpanou cibuľou a novým korenim. Osolíme. Keď vru asi 5 minút vyberieme cibuľu. Keď sú polomäkké zemiaky, pridame smotanu na varenie s rozmiešanymi 3 PL hladkej múky. Pridame ocot. Dochutime a hotovo.
-
Krok 2.
Fašírky pripravíme s 0.5kg mletého mäsa, 1 vajca, mletej červenej papriky,soli, mleteho korenia, 2 strucikmi pretlačeneho cesnaku ( kto ma rad môže dat aj cibuľu na drobno) a struhanky. Vytvarujeme fasirky a opečieme na oleji. Ak nám nedržia v kope, znamená, ze je malo strúhanky.