Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Zemiaky na kyslo s fašírkou

.

Kuchár/ka: Janula Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 26.05.20

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 30 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Janula Szabó

Ingrediencie


Potrebujeme:Prívarok

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Zemiaky dame varit iba tak aby boli zakryte vodou s bobkovým listom a ošúpanou cibuľou a novým korenim. Osolíme. Keď vru asi 5 minút vyberieme cibuľu. Keď sú polomäkké zemiaky, pridame smotanu na varenie s rozmiešanymi 3 PL hladkej múky. Pridame ocot. Dochutime a hotovo.

  2. Krok 2.

    Fašírky pripravíme s 0.5kg mletého mäsa, 1 vajca, mletej červenej papriky,soli, mleteho korenia, 2 strucikmi pretlačeneho cesnaku ( kto ma rad môže dat aj cibuľu na drobno) a struhanky. Vytvarujeme fasirky a opečieme na oleji. Ak nám nedržia v kope, znamená, ze je malo strúhanky.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Obrátené rezne s pyré
Bravčová panenka a domáce hranolky
Výborný hrnčekový čokoládový koláč