5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 30 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Jana Szabó
Ingrediencie
Potrebujeme:Prívarok
- 5 KS Zemiaky (väčšie)
- 4 KS Bobkový list
-   Nové korenie
- 250 ml Smotana na varenie
- 3 PL Múka hladká
- 3 PL Ocot
- 500 g Mleté mäso
-   Strúhanka
- 2 strúčik Cesnak
- 1 KS Vajce slepačie
-   Čierne korenie mleté
-   Červená paprika sladká
-   Soľ
-   Olej slnečnicový
Fašírky
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zemiaky dame varit iba tak aby boli zakryte vodou s bobkovým listom a ošúpanou cibuľou a novým korenim. Osolíme. Keď vru asi 5 minút vyberieme cibuľu. Keď sú polomäkké zemiaky, pridame smotanu na varenie s rozmiešanymi 3 PL hladkej múky. Pridame ocot. Dochutime a hotovo.
-
Krok 2.
Fašírky pripravíme s 0.5kg mletého mäsa, 1 vajca, mletej červenej papriky,soli, mleteho korenia, 2 strucikmi pretlačeneho cesnaku ( kto ma rad môže dat aj cibuľu na drobno) a struhanky. Vytvarujeme fasirky a opečieme na oleji. Ak nám nedržia v kope, znamená, ze je malo strúhanky.