Plnená zemiaková placka s kuracím mäsom
Zbojnícka kapsa plnená kuracím mäsom.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 20.05.20
Ingrediencie
Zmes:
- 4 KS Kuracie stehná (vykostené, alebo prsia, na menšie kúsky)
- 2 ČL Grilovacie korenie
- 3 PL Solamyl
- Olej
- Sójová omáčka
- kúsok Pór (na polkolieska)
- 1 KS Paprika červená (na kúsky)
- 2 strúčik Cesnak
- Červená paprika sladká (podľa chuti, mletá)
- Karí korenie (podľa chuti)
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 5 KS Zemiaky (veľkých, očistiť)
- 1 KS Cuketa (mladá (cca 270g))
- 2 KS Vajce
- 4 strúčik Cesnak (prelisovať)
- 1/2 KS Cibuľa (nadrobno)
- 1 ČL Majoránka (sušená)
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté
- 1 ČL Rasca mletá (podľa chuti)
- 2 ČL Soľ
- Múka polohrubá
Zemiakové placky:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Kuracia zmes v zemiakovej placke: Mäso posypeme grilovacím korením, premiešame a necháme aspoň pol hodinky odležať. Potom zasypeme solamylom a dôkladne každý kúsok obalíme. Vsypeme do rozohriateho oleja a restujeme dozlata. Potom zastriekame sójovou omáčkou, premiešame, zalejeme trochou vody, pridáme šampiňóny, papriku cesnak a pór, okoreníme a dusíme pod pokrievkou asi 15 minút.
-
Krok 2.
Zemiaky nastrúhame najemno, cuketu nahrubo, pridáme prelisovaný cesnak, cibuľu, vajce, soľ a korenie, premiešame a potom zahustíme múkou. Na masti smažíme veľké zemiakové placky, ktoré následne na tanieri plníme kuracie zmesí.
-
Krok 3.
Z tohto množstva som urobila 6 veľkých placiek. Podávame ako na fotke. Dobrú chuť