Prajeme dobrú chuť :)

Plnená zemiaková placka s kuracím mäsom

Zbojnícka kapsa plnená kuracím mäsom.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 20.05.20

4.57 / 5 (21 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Zmes:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Kuracia zmes v zemiakovej placke: Mäso posypeme grilovacím korením, premiešame a necháme aspoň pol hodinky odležať. Potom zasypeme solamylom a dôkladne každý kúsok obalíme. Vsypeme do rozohriateho oleja a restujeme dozlata. Potom zastriekame sójovou omáčkou, premiešame, zalejeme trochou vody, pridáme šampiňóny, papriku cesnak a pór, okoreníme a dusíme pod pokrievkou asi 15 minút.

  2. Krok 2.

    Zemiaky nastrúhame najemno, cuketu nahrubo, pridáme prelisovaný cesnak, cibuľu, vajce, soľ a korenie, premiešame a potom zahustíme múkou. Na masti smažíme veľké zemiakové placky, ktoré následne na tanieri plníme kuracie zmesí.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Letné melónovo - jahodové Bowle
Tradičné bryndzové halušky
Zeleninovo-kurací špíz so zemiakmi