Parádne Lasagne s mletým mäsom
Tohle jídlo provoní celý byt a stoprocentně přiláká nejednoho zvědavce, takže v kuchyni není za chvíli k hnutí. A pak se to "všechno", syté a ospalé, přesune na přilehlé gauče a pohovky, zaujme polohu "na Ježíše" a vy si to v klidu můžete uklidit....
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 13.05.20
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Mleté mäso (lepšie je hovädzie, ja dala mix)
- 1 KS Cibuľa (nadrobno)
- 5 strúčik Cesnak
- Grilovacie korenie (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Oregáno
- Tymián
- Bazalka
- 2x Konzerva Paradajkový pretlak
- 1 Konzerva Lúpané paradajky
- 3 PL Papriková pasta
- trocha Cukor kryštálový
- 1 balenie Lazane
- 150 g Maslo
- 150 g Múka hladká
- 1 a 1/2 l Mlieko
- Muškátový oriešok
- 500 g Tvrdý syr (dávam obyčajný Eidam, nahrubo nastrúhať)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
MOJE LASAGNE: Na oleji orestovať cibuľu, pridať mäso a restovat, kým nezačne mäso zlatnúť. Potom pridať paradajky, pretlak, paprikovou pastu, cesnak, cukor, soľ, korenie a bylinky podľa chuti (nešetríme, je potrebné, aby bola zmes chuťovo veľa výrazná). Podľa potreby prilejeme vodu a necháme pekne prebublávať.
-
Krok 2.
Z masla, múky a mlieka vymiešame bešamel, ochutíme soľou, korením a štipkou mletého muškátového orieška. Veľký pekáč (38x24cm vnútorný rozmer) vymastíme olivovým olejom, dno potrieme trochou bešamelu, potom skladáme striedavo vrstvu lasagní, mäsovej zmesi, strúhaného syra a bešamelu, ukončíme vrstvou bešamelu a syra.
-
Krok 3.
Pečieme asi 40 minút na 180 stupňov. Radšej nechať vychladnúť, lepšie sa potom krája na jednotlivé porcie.
-
Krok 4.
Pozn .: Toto množstvo bohato postačí pre 8-10 stravníkov, lasagne sú sýte a výdatné. Takže Jupííí, máme varené aj na zajtra!