Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Parádne Lasagne s mletým mäsom

Tohle jídlo provoní celý byt a stoprocentně přiláká nejednoho zvědavce, takže v kuchyni není za chvíli k hnutí. A pak se to "všechno", syté a ospalé, přesune na přilehlé gauče a pohovky, zaujme polohu "na Ježíše" a vy si to v klidu můžete uklidit....

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 13.05.20

4.95 / 5 (20 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 10
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    MOJE LASAGNE: Na oleji orestovať cibuľu, pridať mäso a restovat, kým nezačne mäso zlatnúť. Potom pridať paradajky, pretlak, paprikovou pastu, cesnak, cukor, soľ, korenie a bylinky podľa chuti (nešetríme, je potrebné, aby bola zmes chuťovo veľa výrazná). Podľa potreby prilejeme vodu a necháme pekne prebublávať.

  2. Krok 2.

    Z masla, múky a mlieka vymiešame bešamel, ochutíme soľou, korením a štipkou mletého muškátového orieška. Veľký pekáč (38x24cm vnútorný rozmer) vymastíme olivovým olejom, dno potrieme trochou bešamelu, potom skladáme striedavo vrstvu lasagní, mäsovej zmesi, strúhaného syra a bešamelu, ukončíme vrstvou bešamelu a syra.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Nepečený Bingo Koláč
Morčacie v sójovej omáčke
Medovníčky ako od babky