Prajeme dobrú chuť :)

Čínsky kurací plátok a kuskus so zeleninou

Tak dneska jsme ten oběd malinko odlehčili a vypadá to s trochou nadsázky i docela zdravě. Co říkáte? A nebojte se, náš "čínský" plátek je, co se promoření týče, naprosto negativní..

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 30.04.20

5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäso očistíme a každý rezeň prekrojíme napoly, z oboch strán osolíme, obalíme v zmesi Solamylu, mletej papriky a Vegety a ihneď smažíme v panvici na oleji z oboch strán. Keď majú plátky zvrchu pevnú krustu, zastrekneme je sójovou omáčkou a ľahko podlejeme.

  2. Krok 2.

    Obrátime, aby nasiakli aj z druhej strany, stlmíme platňu a necháme ich chvíľku dusiť. Potom vyberieme, výpek zaprášime troškou zvyšné obaľovacej zmesi, pokvapkáme sojovkou a troškou vody a rozmiešame, aby vznikol kompaktný sos.

  3. Krok 3.

    Kuskus: pripravíme podľa návodu, tzn. na každých 50g kuskusu prilejeme 60ml horúcej vody, pridáme štipku soli, priklopíme a necháme asi 10 minút zabalené v uteráku. Kuskus dôjde krásne domäkka.

  4. Krok 4.

    Cca 250g kuskusu, 300ml horúcej vody, 1 zarovnaná lyžička soli, 1 stredne veľká cibuľa (nadrobno), olej, 1 vrecúško mrazenej zeleniny (dala som zmes s kukuricou), kúsok čerstvého póru (nadrobno), voda, soľ, mleté ​​čierne korenie, vegeta, plátok masla.

  5. Krok 5.

    Na oleji necháme speniť nakrájanú cibuľu, prisypeme nakrájaný pór a mrazenú zeleninu, zalejeme trochou vody, zľahka osolíme a necháme dusiť domäkka. Potom zmes odstavíme z platne, vmiešame hotový kuskus, zjemníme maslom a dochutíme vegetou, soľou a korením.



Kakaové palacinky
Kuracie ragú s hráškom
Mäkučké plnené rožteky