Čínsky kurací plátok a kuskus so zeleninou
Tak dneska jsme ten oběd malinko odlehčili a vypadá to s trochou nadsázky i docela zdravě. Co říkáte? A nebojte se, náš "čínský" plátek je, co se promoření týče, naprosto negativní..
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 30.04.20
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 4 KS Kuracie stehná (vykostené, alebo prsia)
- 2 PL Solamyl
- 1 ČL Červená paprika sladká
- 1 ČL Vegeta
- Soľ (podľa chuti)
- Pitná voda
- 250 g Kuskus (podľa chuti)
- Soľ (podľa chuti)
- Cibuľa
- Pór
- Mrazená zelenina
Kuskus:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso očistíme a každý rezeň prekrojíme napoly, z oboch strán osolíme, obalíme v zmesi Solamylu, mletej papriky a Vegety a ihneď smažíme v panvici na oleji z oboch strán. Keď majú plátky zvrchu pevnú krustu, zastrekneme je sójovou omáčkou a ľahko podlejeme.
-
Krok 2.
Obrátime, aby nasiakli aj z druhej strany, stlmíme platňu a necháme ich chvíľku dusiť. Potom vyberieme, výpek zaprášime troškou zvyšné obaľovacej zmesi, pokvapkáme sojovkou a troškou vody a rozmiešame, aby vznikol kompaktný sos.
-
Krok 3.
Kuskus: pripravíme podľa návodu, tzn. na každých 50g kuskusu prilejeme 60ml horúcej vody, pridáme štipku soli, priklopíme a necháme asi 10 minút zabalené v uteráku. Kuskus dôjde krásne domäkka.
-
Krok 4.
Cca 250g kuskusu, 300ml horúcej vody, 1 zarovnaná lyžička soli, 1 stredne veľká cibuľa (nadrobno), olej, 1 vrecúško mrazenej zeleniny (dala som zmes s kukuricou), kúsok čerstvého póru (nadrobno), voda, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, plátok masla.
-
Krok 5.
Na oleji necháme speniť nakrájanú cibuľu, prisypeme nakrájaný pór a mrazenú zeleninu, zalejeme trochou vody, zľahka osolíme a necháme dusiť domäkka. Potom zmes odstavíme z platne, vmiešame hotový kuskus, zjemníme maslom a dochutíme vegetou, soľou a korením.