Prajeme dobrú chuť :)

Cuketové placky plnené kuracím mäsom

Mě od mého cíle neodradí ani ta příšerná cena, protože cukety prostě zbožňuju a moje děti jakbysmet. Pro vás může náš dnešní oběd posloužit jako inspirace na léto, až bude v každé zahradě cuket habaděj..

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.04.20

4.18 / 5 (17 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 5
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cuketu osolíme, premiešame a necháme "vyplakať", potom vyžmýkať, pridáme strúhaný syr, múku, vajce, soľ a korenie. Všetko premiešame a natrieme na veľký plech, vystlaný tukom vymazaným papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút. Potom preklopíme na druhý plech s novým papierom na pečenie a z upečeného plátu opatrne stiahneme použitý papier na pečenie. Cesto rozdelíme na menšie obdĺžniky (ja krájam na 6 obdĺžnikov), naplníme akúkoľvek náplňou, zrolujeme a asi 10 minút zapekáme v rúre na 180 stupňov.

  2. Krok 2.

    Mäso premiešame s grilovacím korením, zasypeme solamylom a dôkladne premiešame. Vsypeme ju do rozpáleného oleja a sprudka orestujeme, potom pokvapkáme sojovkou, premiešame, pridáme cibuľu a šampiňóny, ešte chvíľku restujeme, potom podlejeme trochou vody, posypeme sušeným cesnakom a všetko spolu necháme pod pokrievkou prehriať.

  3. Krok 3.

    Plnenie: K jednej strane cuketového obdĺžnika uložíme mäsovú náplň, protiľahlú stranu posypeme najemno nastrúhaným syrom. Rolujeme smerom od mäsa k syru, ten bude fungovať ako akési "lepidlo" a udrží nám rolku smotanou. Použila som ďalších 100g syra.



Hovädzí vývar, krupicové noky
Pizza
Zapečený bochník