Hubové rizoto s kuracím mäsom
.
Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 06.04.20
5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 2
Zdroj: Halász Peca István
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 2 KS Kuracie prsia
- 1 KS Cibuľa šalotka
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Olej olivový
- Parmezán
- 0,5 dl Biele víno
- Vývar
- 1 šálka Ryža (Arborio)
- Šampiňóny (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Kuracie prsia osolíme a okoreníme. Z obidvoch strán osmahneme na grilovacej panvici na oliv. oleji. Maximálne však 6 min a necháme si ich bokom. Na zvyšnom olivovom oleji orestujeme nakrájanú šalotku, pridáme ryžu, pridáme kúsok soli, korenia, huby (nadrobno - podľa chuti) v primeranom množstve a spolu orestujeme.
-
Krok 2.
Potom pridáme víno a za stáleho miešania varíme, alkohol sa z jedla odparí, potom už len postupne tiež za stáleho miešania podlievať s vývarom kým ryža nebude mäkka.