Cestoviny s kuracím mäsom na smotane
Moje rodinka si mimo jiné oblíbila například spojení těstovin a kuřecího masa, takže dnes jedna z variací na oblíbené téma ....
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Česká
Recept pridaný: 01.04.20
4.63 / 5 (16 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Danula Vašíčková
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 600 g Kuracie mäso (prsia, ja som použila vykostené stehná, na prúžky)
- 1 Cibuľa (nadrobno)
- 50 g Maslo
- 750 ml Vývar (možno použiť aj bujón)
- 1/2 balenie Hrášok mrazený
- 1 ČL Kurkuma
- 1 ČL Sušený cesnak
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Soľ (podľa chuti)
- Podravka (podľa chuti)
- 100 ml Smotana na varenie
- na zahustenie Hotová svetlá zápražka
- 1 balenie Cestoviny (FUNGHETTO)
- Soľ (podľa chuti)
Cestoviny:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na masle necháme speniť cibuľu, vsypeme mäso a zarestujeme. Podlejeme vývarom, pridáme zeleninu a všetko necháme cca 15 minút zľahka prebublávať.
-
Krok 2.
Potom pridáme korenie, podľa chuti dosolíme a dochutíme Podravka ochucovadlom, zahustíme hotovú zápražkou a nakoniec zjemníme smotanou. Všetko necháme ešte asi 5 minút prehriať.