Kuracie prsia plnené šunkou a bryndzou
.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 04.03.20
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Kuracie prsia
- 1 KS Bryndza
- 200 g Šunka
-   Pažítka
-   Soľ
-   Olej olivový
- 1 PL Maslo
- 500 ml Kurací vývar
-   Citrónová šťava (z jedného citróna)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Bryndzu zmiešame s nasekanou pažítkou alebo jarnou cibuľkou, trocha osolíme a okoreníme. Kuracie prsia nakrájame na rezne, cez fóliu jemne naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán. Na každý rezeň dáme plátok šunky a rozotrieme trocha pripravenej prindze. Zrolujeme do kapsičky a uchytíme kraje špáradlom.
-
Krok 2.
Na olivovom oleji opečieme pripravené kuracie kapsičky zo všetkých strán. Potom podlejeme kuracím vývarom a dáme ešte na cca 10 minút do rozohriatej rúry trocha zapiecť. Hotové vyberieme, z rúry, do šťavy pridáme trocha masla a šťavu z citróna na zjemnenie chuti.