Hovädzie mäso na mrkve
Mali sme doma chuť na hovädzie a tak sme si našli pekný kúsok hovädzieho pliecka a výsledok bol veľmi chutný. :) Vyskúšajte ho aj vy a napíšte do komentáru ako vám chutilo.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.03.20
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 700 g Hovädzie pliecko
- 2 KS Cibuľa
- 2 - 3 KS Mrkva (väčšie)
- 1 PL Bravčová masť
- 2 ČL Soľ
- 3 KS Bobkový list
- 3 KS Nové korenie (celé)
- 1 KS Zemiaky
- 2 strúčik Cesnak
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na roztopenej bravčovej masti si opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäso. Osolíme, okoreníme a za občasného miešania dusíme a podľa potreby podlievame vodou. Ak je mäsko takmer mäkké, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, bobkový list a celé nové korenie a na drobno nakrájaný cesnak. Chvíľku ešte dusíme.
-
Krok 2.
Keď sú mäso a mrkva mäkké, dolejeme viac vody a pridáme na jemno nastrúhaný zemiak čím zahustíme. Dochutíme soľou a korením podľa potreby a podávame napr. s ryžou.