Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Hovädzie mäso na mrkve

Mali sme doma chuť na hovädzie a tak sme si našli pekný kúsok hovädzieho pliecka a výsledok bol veľmi chutný. :) Vyskúšajte ho aj vy a napíšte do komentáru ako vám chutilo.

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.03.20

4.86 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 70 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Mária Fiľakovská

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Na roztopenej bravčovej masti si opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäso. Osolíme, okoreníme a za občasného miešania dusíme a podľa potreby podlievame vodou. Ak je mäsko takmer mäkké, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, bobkový list a celé nové korenie a na drobno nakrájaný cesnak. Chvíľku ešte dusíme.

  2. Krok 2.

    Keď sú mäso a mrkva mäkké, dolejeme viac vody a pridáme na jemno nastrúhaný zemiak čím zahustíme. Dochutíme soľou a korením podľa potreby a podávame napr. s ryžou.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Zabíjačkový guláš s domácim knedlíkom
Bravčové plátky na pive
Zemiaky na kyslo