Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Hovädzie mäso (mala som nožinu z mladého býčka, na veľké kocky)
- Múka hladká
- Olej
- 3 KS Cibuľa (väčšie)
- 4 strúčik Cesnak
- 2 PL Paradajkový pretlak
- 300 ml Pivo svetlé
- Hovädzí vývar
- Soľ
- Čierne korenie mleté
- 2 ČL Majoránka
- 4 KS Čili paprika (nadrobno)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso nakrájame na kocky, obalíme v hladkej múke, sprudka po častiach orestujeme na oleji a vložíme do "pomaláčku" (multifunkčný hrniec). Do výpeku potom vsypeme cibuľu a restujeme pekne do hneda, prisypeme mletú papriku, pridáme pretlak, oboje zarestujeme, zalejeme trochou vývaru a necháme chvíľku "odvariť".
-
Krok 2.
Všetko vlejeme do hrnca na mäso, pridáme cesnak, chilli papričky, soľ a mleté čierne korenie, prilejeme pivo a dolejeme vývarom, aby bolo mäso ponorené. Uzavrieme a varíme domäkka cca 3 hodinky na vyšší stupeň.
-
Krok 3.
Potom vsypeme majoránku, dochutíme soľou a korením, prípadne podľa hustoty môžeme ešte zaprášiť trochou hladkej múkou a potom chvíľu povariť.
-
Krok 4.
Podávame s obľúbenou prílohou. U nás tento krát vyhrali cestoviny FUNGHETTO.