Hovädzí guláš na pive
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 25.02.20
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Hovädzie mäso (mala som nožinu z mladého býčka, na veľké kocky)
-   Múka hladká
-   Olej
- 3 KS Cibuľa (väčšie)
- 4 strúčik Cesnak
- 2 PL Paradajkový pretlak
- 300 ml Pivo svetlé
-   Hovädzí vývar
-   Soľ
-   Čierne korenie mleté
- 2 ČL Majoránka
- 4 KS Čili paprika (nadrobno)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso nakrájame na kocky, obalíme v hladkej múke, sprudka po častiach orestujeme na oleji a vložíme do "pomaláčku" (multifunkčný hrniec). Do výpeku potom vsypeme cibuľu a restujeme pekne do hneda, prisypeme mletú papriku, pridáme pretlak, oboje zarestujeme, zalejeme trochou vývaru a necháme chvíľku "odvariť".
-
Krok 2.
Všetko vlejeme do hrnca na mäso, pridáme cesnak, chilli papričky, soľ a mleté čierne korenie, prilejeme pivo a dolejeme vývarom, aby bolo mäso ponorené. Uzavrieme a varíme domäkka cca 3 hodinky na vyšší stupeň.