Prajeme dobrú chuť :)

Kuracie s brokolicovou omáčkou a domáce široké rezance

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 17.02.20

4.88 / 5 (16 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Mäso:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäso: Kuracie stehenné mäso nakrájať na rezance, premiešať so zmesou korenia (sušený cesnak, údená mletá paprika, mletá rasca, soľ) a nechať asi hodinku v chladničke. Potom obaliť v Solamye a sprudka orestovať na panvici. Nakoniec pokvapkať sójovou omáčkou s trochou vody a za stáleho miešania nechať napiť.

  2. Krok 2.

    Omáčka: 2 sáčky mrazené brokolica, 1 stredne veľká cibuľa (nadrobno), 3 strúčiky cesnaku (prelisovať), olej, 3 lyžice hladkej múky, 1 kocka zeleninového bujónu, voda, 1 téglik smotany na šľahanie, soľ, mleté ​​čierne korenie. Brokolicu uvariť v osolenej vode do polomäkka, zliať a ihneď roztlačiť Drvič na zemiaky. zakryť pokrievkou a odložiť bokom. Na oleji orestovať cibuľu, pridať múku, zapražit a potom zaliať vodou. Dôkladne rozmiešať, pridať kocku bujónu a zľahka prevariť. Potom pridať cesnak, roztlačenú brokolicu, soľ a mleté ​​čierne korenie, vliať smotanu a ešte zľahka prehriať.

  3. Krok 3.

    Domáce rezance: 2 hrnčeky hladkej múky, 2 vajcia, vlažná voda. Na dosku vsypeme múku, uprostred urobíme jamku a do nej rozklepneme vajcia, pridáme trošku vody (tak 1-2 lyžice) a vidličkou všetko rozmiešame. Potom už hnetieme rukami, cesto je veľa tuhé, ale nesmie byť drobivé. Ak je cesto príliš suché, pridáme po troškách vodu, kým nie je hladké.

  4. Krok 4.

    Celý bochník cesta nechávam chvíľu odpočinúť pod nahriatym hrncom. Potom rozdelím na menšie diely a postupne prejdem strojčekom na rezance a príslušnú matricou na široké rezance alebo krájame požadované tvary ručne. Nechám mierne preschnúť a potom varím v osolenej vriacej vode do polomäkka. Hotové Scedíme, prelejte studenou vodou, opäť zlejte a premiešam s olejom, aby sa nezlepili.



Kuracie na smotane s ryžou
Parížske rožky
Kuracie plátky (stehná) so šunkou, údeným syrom a tatarkové zemiaky