Kuracie s brokolicovou omáčkou a domáce široké rezance
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 17.02.20
Ingrediencie
Mäso:
- 500 g Kuracie stehná (vykostené, alebo kur. prsia)
- Sušený cesnak (podľa chuti)
- Červená paprika sladká (údená, podľa chuti)
- Rasca mletá (podľa chuti)
- Soľ (podľa chuti)
- Sójová omáčka
- 500 g Brokolica (cca, mrazená)
- 1 KS Cibuľa (na drobno)
- 3 strúčik Cesnak (prelisovať)
- Olej
- 3 PL Múka hladká
- 1 kocka Zeleninový bujón
- 1 kelímok Smotana na šľahanie
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 2 hrnček Múka hladká
- 2 KS Vajce
- Pitná voda (vlažná)
Omáčka:
Domáce rezance:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso: Kuracie stehenné mäso nakrájať na rezance, premiešať so zmesou korenia (sušený cesnak, údená mletá paprika, mletá rasca, soľ) a nechať asi hodinku v chladničke. Potom obaliť v Solamye a sprudka orestovať na panvici. Nakoniec pokvapkať sójovou omáčkou s trochou vody a za stáleho miešania nechať napiť.
-
Krok 2.
Omáčka: 2 sáčky mrazené brokolica, 1 stredne veľká cibuľa (nadrobno), 3 strúčiky cesnaku (prelisovať), olej, 3 lyžice hladkej múky, 1 kocka zeleninového bujónu, voda, 1 téglik smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie. Brokolicu uvariť v osolenej vode do polomäkka, zliať a ihneď roztlačiť Drvič na zemiaky. zakryť pokrievkou a odložiť bokom. Na oleji orestovať cibuľu, pridať múku, zapražit a potom zaliať vodou. Dôkladne rozmiešať, pridať kocku bujónu a zľahka prevariť. Potom pridať cesnak, roztlačenú brokolicu, soľ a mleté čierne korenie, vliať smotanu a ešte zľahka prehriať.