Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Kuracie s brokolicovou omáčkou a domáce široké rezance

.

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 17.02.20

4.87 / 5 (15 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 4
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie

Mäso:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäso: Kuracie stehenné mäso nakrájať na rezance, premiešať so zmesou korenia (sušený cesnak, údená mletá paprika, mletá rasca, soľ) a nechať asi hodinku v chladničke. Potom obaliť v Solamye a sprudka orestovať na panvici. Nakoniec pokvapkať sójovou omáčkou s trochou vody a za stáleho miešania nechať napiť.

  2. Krok 2.

    Omáčka: 2 sáčky mrazené brokolica, 1 stredne veľká cibuľa (nadrobno), 3 strúčiky cesnaku (prelisovať), olej, 3 lyžice hladkej múky, 1 kocka zeleninového bujónu, voda, 1 téglik smotany na šľahanie, soľ, mleté ​​čierne korenie. Brokolicu uvariť v osolenej vode do polomäkka, zliať a ihneď roztlačiť Drvič na zemiaky. zakryť pokrievkou a odložiť bokom. Na oleji orestovať cibuľu, pridať múku, zapražit a potom zaliať vodou. Dôkladne rozmiešať, pridať kocku bujónu a zľahka prevariť. Potom pridať cesnak, roztlačenú brokolicu, soľ a mleté ​​čierne korenie, vliať smotanu a ešte zľahka prehriať.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Plnené kysnuté srdiečka
Tekvicovo mrkvová polievka
Špenátový prívarok