Kuracie stehná s brokolicovou omáčkou
.
Kuchár/ka: Stano Gal
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 24.01.20
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Kuracie stehná (vykostené)
- 2 KS Brokolica
- 1 KS Smotana na varenie (250ml)
- 300 g Tvrdý syr
- 1 a 1/2 Kg Zemiaky
-   Soľ (podľa chuti)
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 100 g Maslo
-   Červená paprika sladká (podľa chuti)
-   Rasca (podľa chuti)
- 1 dl Olej
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Kuracie stehná si osolíme, okoreníme a pridáme aj červenú mletú papriku a rascu. Mäso poukladáme na pekáč, poukladáme na neho aj nakrájanú cibuľu na kolieska a prelejeme ho olejom. Dávame piecť do predhriatej rúry na 200 °C asi 10 minút. Potom ich podlejeme asi 3 decmi vody a necháme dopiecť kým sa voda nevyparí. Cca 40 minút.
-
Krok 2.
Medzi tým si uvaríme očistené a nakrájané zemiaky do mäkka. Tiež dáme uvariť brokolice, cca 10 minút vo vriacej vode. Vodu z brokolice nevylievame, použijeme ju pri mixovaní.
-
Krok 3.
Jeden a pol brokolice nakrájame na menšie časti a rozmixujeme ich spoločne s vývarom, ktorý sme si pred tým odložili. Pridáme smotanu na varenie a necháme zmes zovrieť.
-
Krok 4.
Keď zlejeme zemiaky, pridáme maslo a dobre premiešame ale tak .. aby smi ich nerozbili.
-
Krok 5.
Pri servírovaní pridáme na polevu aj strúhaný syr. Výsledok je veľmi chutný a určite aj zdravý