Bravčová panenka v schwardzvalskej šunke
.
Kuchár/ka: Jana Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 17.01.20
4.5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 2
Zdroj: Jana Szabó
Ingrediencie
Potrebujeme:
- Bravčová panenka
- 1 balenie Šunka (schwardzvalska)
- Zemiaky (baby)
- Soľ
- Čierne korenie mleté
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
1. Panenku nakrájame na kolieska, osolíme, okoreníme a každé koliesko obalíme do šunky. Opečieme na panvici, každý tak dlho, ako chce mäsko prepiecť. Zemiaky upečieme v rúre klasicky. My k tomu ľúbime brusnicovú omáčku Vitana z obchodu. Kto chce môže si spraviť aj domácu.