Pečená kačka, kapusta a domáca knedľa
.
Kuchár/ka: Jana Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 17.01.20
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Kačka
-   Soľ
- 1 KS Kapusta červená
-   Rasca
-   Čierne korenie mleté
- 1 KS Cibuľa červená
- 1 KS Cibuľa žltá
- 1 KS Jablko
- 4 PL Cukor kryštálový
- 2 PL Ocot
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
1.Kačku premyjeme, riadne nasolíme deň vopred a odložíme do chladničky. Ráno znova nasolíme vložíme do nej jednu celú,bielu očistenú cibuľu a 1 jablko a dáme do zapekacej misy. Podlejeme vodou a pečieme zakryté 2 hodiny na 180°. Po dvoch hodinách ju vyberieme, otočíme a dáme odokryté piecť na 200° cca hodinu. Každých 15 minút polievame výpekom a po cca pol hodine ju otočíme naspäť.
-
Krok 2.
Kapustu zbavíme vrchných listov, nakrájame alebo narežeme, nasolíme a necháme postáť cca pol hodinu. Na drobno si nakrájame červenú cibuľu, dáme opražiť na olej , keď je opražená, pridáme cukor a necháme skaramelizovať za stáleho miešania. Prisypeme kapustu, rascu a korenie, podlejeme a necháme dusiť cca 15 minút. Dochutíme octom nakoniec.