Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Pečená kačka, kapusta a domáca knedľa

.

Kuchár/ka: Janula Szabó
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 17.01.20

5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 180 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 4
Zdroj: Janula Szabó

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    1.Kačku premyjeme, riadne nasolíme deň vopred a odložíme do chladničky. Ráno znova nasolíme vložíme do nej jednu celú,bielu očistenú cibuľu a 1 jablko a dáme do zapekacej misy. Podlejeme vodou a pečieme zakryté 2 hodiny na 180°. Po dvoch hodinách ju vyberieme, otočíme a dáme odokryté piecť na 200° cca hodinu. Každých 15 minút polievame výpekom a po cca pol hodine ju otočíme naspäť.

  2. Krok 2.

    Kapustu zbavíme vrchných listov, nakrájame alebo narežeme, nasolíme a necháme postáť cca pol hodinu. Na drobno si nakrájame červenú cibuľu, dáme opražiť na olej , keď je opražená, pridáme cukor a necháme skaramelizovať za stáleho miešania. Prisypeme kapustu, rascu a korenie, podlejeme a necháme dusiť cca 15 minút. Dochutíme octom nakoniec.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Segedínsky guľáš
Kuracie soté so syrovou omáčkou
Penne so syrovou omáčkou