Prajeme dobrú chuť :)

Francúzske zemiaky na môj spôsob

.

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Jana Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 17.01.20

4.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: Jana Szabó

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o 100€

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    1. Zemiaky uvaríme a pretlačíme buď v šupke, alebo ošúpane cez dierkovač (ako keď robíme Vianočný šalát). Osolíme, okoreníme a polejeme olejom. Polovicu dáme do zapekacej misy.

  2. Krok 2.

    2. Na ne rozložíme na kolieska nakrájane špekačky, na štvrťky klobásu a 6 vajce na tvrdo tiež na kolieska. Posypeme polovicou syra. Na to uložíme druhú polovicu zemiakov. Smotanu rozhabarkujeme so 4mi vajcami a horčicou. Vylejeme na vrch.Riadne popritláčame aby sa zemiaky utlačili a nasypeme druhú polovicu syra. Pečieme asi hodinu na 180° do zlatista.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Bravčové karé so syrom a kyslou smotanou
Smažený losos a zemiakové ruže
Bravčová roláda s jogurtovou omáčkou