Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Pečená krkovička, kapusta a knedľa

.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Janula Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.01.20

4.67 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 100 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 6
Zdroj: Janula Szabó

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    1. Mäso dáme variť do vody, pridáme bobkový list, cibuľu v celku a nové korenie. Varíme cca hodinu.

  2. Krok 2.

    2. Kapustu si prepláchneme čistou vodou. Cibuľu nakrájame a opražíme na oleji a pridáme kapustu. Zalejeme vodou, osolíme a pridáme cukor. podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Podlievame a dusíme cca hodinku. Keď je kapusta mäkká, pridáme nastrúhané zemiaky, tie ju zahustia. Podľa chutí, osolíme, ocukríme. Kapusta musí byť sladkastá.

  3. Krok 3.

    3. Podávame s knedľou. Ja som robila domácu, kupovanú už nepoužívam.



Krkovička s kyslou kapustou, pečené zemiaky
Kuracie prsia na prírodno, ryža a mrkvový šalát
Treska s paradajkovou ryžou