Pečená krkovička, kapusta a knedľa
.
Kuchár/ka: Jana Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.01.20
4.5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 100 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 6
Zdroj: Jana Szabó
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Údené mäso
- 3 KS Bobkový list
- 5 KS Nové korenie
- 2 KS Cibuľa žltá
- 1 Kg Kapusta kyslá
- 3 KS Zemiaky
- Olej slnečnicový
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
1. Mäso dáme variť do vody, pridáme bobkový list, cibuľu v celku a nové korenie. Varíme cca hodinu.
-
Krok 2.
2. Kapustu si prepláchneme čistou vodou. Cibuľu nakrájame a opražíme na oleji a pridáme kapustu. Zalejeme vodou, osolíme a pridáme cukor. podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Podlievame a dusíme cca hodinku. Keď je kapusta mäkká, pridáme nastrúhané zemiaky, tie ju zahustia. Podľa chutí, osolíme, ocukríme. Kapusta musí byť sladkastá.