Španielsky vtáčik trochu inak
.
Kuchár/ka: Janula Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.01.20
Ingrediencie
Súťaž o sadu nožov od ObnovaStrechy.sk
Potrebujeme:
- 2 KS Cibuľa žltá
- 500 g Bravčové karé
- 3 KS Vajce slepačie
- 2-3 KS Párky
- 3 PL Horčica plnotučná
- 1 balenie Tarhoňa
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso narežeme na plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme, potrieme horčicou a dáme odležať do chladničky. V hrnci mäso potom z prudka opečieme a vyberieme z hrnca.
-
Krok 2.
vo výpeku opražíme nakrájanú cibuľu,vložíme mäso naspäť a pridáme vývar. Dusíme do mäkka a zatiaľ si na drobno nakrájame párky a uvarené vajcia.
-
Krok 3.
Scedíme do druhého hrnca, aby ostala iba šťava, pridáme vajce a párok, zahustíme zátrepkou (voda, hl. múka,červená paprika) a pridáme mäso. Cibuľu vyhodíme, jedlo prevaríme, dochutíme a podávame s tarhoňou.