Prajeme dobrú chuť :)

Černohorský bravčový rezeň s opekanými zemiakmi s tymiánom

Je to klasika ale veľmi dobrá dobrá.

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 30.12.19

4.92 / 5 (13 hodnotení)
Príprava: 55 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Štefan Peca Halàsz

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Zemiakové cesto: Nastrúhame zemiaky, osolíme a koreníme. Pridáme cca 2 č l. majoránky, 2 vajíčka, cca 2 strúčiky cesnaku a cca 4- 5 PL hladkej múky a dobre to premiešame.

  2. Krok 2.

    Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Teraz ho obalíme v hladkej múke a hneď na to ho obalíme aj do zemiakového cesta. Vyprážame na dobre rozpálenom oleji alebo na bravčovej masti.

  3. Krok 3.

    Zemiaky (ako príloha) solené pokrájané na americké zemiaky, ja som pridal aj čerstvý tymian a dôkladne som ho premiešal s olivovým olejom.

  4. Krok 4.

    Tie pečieme v rúre na 190 °C, cca 35 min... ale sem tam treba sledovať.

  5. Krok 5.

    Pri podávaní na rezeň nastrúhame syr a podávame so smotanou, tú si vopred zmiešame s predtlačeným cesnakom podľa chuti.



Pečené lekvárové buchty
Nadýchané lievance extra
Cuketová Bábovka