Černohorský bravčový rezeň s opekanými zemiakmi s tymiánom
Je to klasika ale veľmi dobrá dobrá.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 30.12.19
4.92 / 5 (13 hodnotení)
Príprava: 55 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Štefan Peca Halàsz
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 4 KS Bravčové karé (plátky)
-   Soľ (podľa chuti)
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 4 KS Zemiaky
- 2 strúčik Cesnak (podľa chuti)
- 2 KS Vajce
- 4-5 PL Múka hladká
-   Bravčová masť (alebo olej)
- 200 g Tvrdý syr
- 1 kelímok Kyslá smotana
- 4-5 KS Americké zemiaky (podľa chuti)
-   Tymián
-   Olej olivový
Príloha:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zemiakové cesto: Nastrúhame zemiaky, osolíme a koreníme. Pridáme cca 2 č l. majoránky, 2 vajíčka, cca 2 strúčiky cesnaku a cca 4- 5 PL hladkej múky a dobre to premiešame.
-
Krok 2.
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Teraz ho obalíme v hladkej múke a hneď na to ho obalíme aj do zemiakového cesta. Vyprážame na dobre rozpálenom oleji alebo na bravčovej masti.