Prajeme dobrú chuť :)

Pštrosie vajce so zemiakovou kašou

"Mamííí a to se ty "štrosí" vajíčka jedí i se skořápkou?", převaluje Kuba na talíři "pštrosáka" sem a tam a koulí přitom očima..

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 20.12.19

4.94 / 5 (16 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Rožok zalejeme mliekom, necháme chvíľku nasať a potom vyžmýkať a prebytočné mlieko zlejeme.

  2. Krok 2.

    Mleté mäso okoreníme, pridáme namočený rožok a vajcia, dobre premiešame (najlepší nástroj nájdete na konci svojho ramena: D), rozdelíme na štyri časti a do každej zvlášť dôkladne zabalíme varené vajcia.

  3. Krok 3.

    Obalíme v múke, vajci a strúhanke a vyprážame vo vyššej vrstve oleja zvoľna zo všetkých strán, aby sa mäso prepieklo až k stredu.

  4. Krok 4.

    Podávame so zemiakovou kašou. Dobrú chuť



Čerstvý zeleninový šalát, francúzsky dresing
Bravčový plátok na horčici a zemiaková kaša
Teľacie kocky na majoráne s cestovinami