Pštrosie vajce so zemiakovou kašou
"Mamííí a to se ty "štrosí" vajíčka jedí i se skořápkou?", převaluje Kuba na talíři "pštrosáka" sem a tam a koulí přitom očima..
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 20.12.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Mleté mäso (mix hovädzieho a bravčového)
- podľa chuti Soľ
- podľa chuti Čierne korenie mleté
- podľa chuti Rasca mletá
- 1 Vajce
- trocha Mlieko
- 4 KS Vajce (na tvrdo, olúpané)
- 2 PL Múka hladká (podľa potreby)
- 1 KS Vajce
- 2 PL Múka hladká
- 2 PL Strúhanka
- na vyprážanie Olej
Trojobal:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Rožok zalejeme mliekom, necháme chvíľku nasať a potom vyžmýkať a prebytočné mlieko zlejeme.
-
Krok 2.
Mleté mäso okoreníme, pridáme namočený rožok a vajcia, dobre premiešame (najlepší nástroj nájdete na konci svojho ramena: D), rozdelíme na štyri časti a do každej zvlášť dôkladne zabalíme varené vajcia.
-
Krok 3.
Obalíme v múke, vajci a strúhanke a vyprážame vo vyššej vrstve oleja zvoľna zo všetkých strán, aby sa mäso prepieklo až k stredu.
-
Krok 4.
Podávame so zemiakovou kašou. Dobrú chuť