Minútková krkovička s restovanou fazuľkou so slaninou
Kdybyste náhodou nevěděli, čím potěšit svůj protějšek, když se takhle v pátek odpoledne vrátí z práce v ne zrovna nejlepší náladě... :D :D :D A věřte, že tohle papání potěší nejen pány, ale samozřejmě i dámy..
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 14.12.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 600 g Bravčová krkovička (na plátky)
- Grilovacie korenie (podľa chuti)
- Olej
- Múka hladká
- 250 g Fazuľa struková (mrazená)
- Provensálska zmes (podľa chuti)
- Podravka (podľa chuti)
- Soľ (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso poprepichujeme tanderizérom (kto nemá, klasicky naklepeme z oboch strán tĺčikom na mäso), okoreníme podľa chuti (ja som použila grilovaciu cesnakovoú zmes), pokvapkáme olejom a vtrieme do mäsa.
-
Krok 2.
Necháme aspoň hodinku v chlade, potom sprudka orestujeme na suchej panvici asi 3 minúty z každej stany, ale dĺžka pečenia sa odvíja od preferencií, kto radšej prepečenejšie, pečie dlhšie. Solíme až pred podávaním.
-
Krok 3.
Výpek zaprášime trochou hladkej múky, podlejeme troškou vody a rozmiešame. Vzniknutou zmesou suché mäso na tanieri ľahko prelejeme.
-
Krok 4.
Fazuľky: Na panvici opražíme voňavú anglickú slaninu, pridáme mrazené fazuľové struky a restujeme do polomäkka.
-
Krok 5.
Fazuľky by mali na skus zostať pevnejšie. Potom pridáme bylinky podľa chuti (ja dávam najčastejšie provensálske) a Podravku.