Prajeme dobrú chuť :)

Hovädzia roštenka na horčici s ryžou

.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.12.19

4.61 / 5 (18 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 8
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov od ObnovaStrechy.sk

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäso z oboch strán naklepať, osoliť a okoreniť, z jednej strany potrieť horčicou. Z oboch strán obaliť v hladkej múke a sprudka orestovať na panvici.

  2. Krok 2.

    Potom mäso naskladať do hrnca (ja som použila papiňák). Vo vzniknutom výpeku orestovať do hneda cibuľu a zarestovat asi 3 lyžice múky, všetko pridať do hrnca, zaliať vývarom tak, aby bolo mäso potopené, uzavrieť a dusiť domäkka. Ja som varila 30 minút (ak nevaríte v papiňáku tak varte 60min).

  3. Krok 3.

    Potom mäso vybrať, omáčku podľa potreby zahustiť (zápražka z vychladnutého vývaru a hladkej múky) a dochutiť čerstvo mletým korením a sardelovou pastou (opatrne, je veľmi slaná).

  4. Krok 4.

    Ako prílohu som zvolila jazmínovú ryžu. Dobrú chuť



Talianske zeleninové lasagne
Staročeský pečený bravčový bok
Bravčová panenka so syrovou omáčkou