Hovädzia roštenka na horčici s ryžou
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.12.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1,5 Kg Hovädzia roštenka
- 1 KS Cibuľa (nadrobno)
- Múka hladká
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Vývar (mäsový)
- Sardelová pasta
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso z oboch strán naklepať, osoliť a okoreniť, z jednej strany potrieť horčicou. Z oboch strán obaliť v hladkej múke a sprudka orestovať na panvici.
-
Krok 2.
Potom mäso naskladať do hrnca (ja som použila papiňák). Vo vzniknutom výpeku orestovať do hneda cibuľu a zarestovat asi 3 lyžice múky, všetko pridať do hrnca, zaliať vývarom tak, aby bolo mäso potopené, uzavrieť a dusiť domäkka. Ja som varila 30 minút (ak nevaríte v papiňáku tak varte 60min).
-
Krok 3.
Potom mäso vybrať, omáčku podľa potreby zahustiť (zápražka z vychladnutého vývaru a hladkej múky) a dochutiť čerstvo mletým korením a sardelovou pastou (opatrne, je veľmi slaná).
-
Krok 4.
Ako prílohu som zvolila jazmínovú ryžu. Dobrú chuť