Hovädzia roštenka na horčici s ryžou
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.12.19
4.52 / 5 (21 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 8
Zdroj: Danula Vašíčková
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1,5 Kg Hovädzia roštenka
- 1 KS Cibuľa (nadrobno)
-   Múka hladká
-   Soľ (podľa chuti)
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
-   Vývar (mäsový)
-   Sardelová pasta
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso z oboch strán naklepať, osoliť a okoreniť, z jednej strany potrieť horčicou. Z oboch strán obaliť v hladkej múke a sprudka orestovať na panvici.
-
Krok 2.
Potom mäso naskladať do hrnca (ja som použila papiňák). Vo vzniknutom výpeku orestovať do hneda cibuľu a zarestovat asi 3 lyžice múky, všetko pridať do hrnca, zaliať vývarom tak, aby bolo mäso potopené, uzavrieť a dusiť domäkka. Ja som varila 30 minút (ak nevaríte v papiňáku tak varte 60min).