Prajeme dobrú chuť :)

Kuracie na hubách

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 20.11.19

4.92 / 5 (25 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Kuracie mäso premiešame v miske s grilovacím korením a neskôr so Solamylom. Dbáme, aby sa všetky kúsky mäsa rovnomerne obalili. Na panvici na troške oleja sprudka orestujeme papriku spoločne s cibuľou a cesnakom a zmes vysypeme do misky. Do panvice prilejeme olej, vsypeme mäso a sprudka ho orestujeme.

  2. Krok 2.

    Potom zastříkneme sójovou omáčkou, premiešame a zalejeme trochou vody. Pridáme scedené šampiňóny a orestovanou zeleninu, premiešame a necháme pod pokrievkou chvíľu prehriať. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

  3. Krok 3.

    Smajlíci: Vymiešať hustejšie cesto (aby netieklo) a sáčkom s hladkou hubkou striekať na plech s papierom na pečenie kolieska, naolejovanou špilkou vytvoríme očičká a pusinku. Pečieme asi 30 minút na 180 stupňov.

  4. Krok 4.

    Ja asi po desiatich minútach (keď sa utvorí zvrchu chrastičky) potriem zľahka olejom.



Zdravé sušienky, nielen na Vianoce
Králičie ragú a domáce rezance
Medový krémeš špeciál