Prajeme dobrú chuť :)

Plnené bravčové závitky

Ponúkam vám recept na mäsové závitky, ktoré sa dajú robiť ako z hovädzieho, tak aj s bravčového, či kuracieho mäska. Plniť môžte tiež podľa vlastnej chuti, fantázii a chuti sa medze nekladú..... Použijeme mäsko zo stehna, alebo v prípade kuraciny prsia. Takže:.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 04.11.19

4.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäsko si naklepeme, potrieme horčicou, posolíme a na každý rezeň položíme plátok šunky, alebo slaninky. Na to ukladáme štvrtku vajíčka, štvrtku uhorky a štvrtku mrkvy. Potom pevne zvynieme. Môžme spevniť špáradlom, alebo niťou.

  2. Krok 2.

    Takto upravené roládky opečieme zo všetkých strán na oleji. Vyberieme na tanier. Do výpeku pridáme na drobno nakrájanú cibuľku a restujeme do sklovita. Potom vrátime roládky späť, podlejeme vodou, asi do polovice rolád a zakryté dusíme do zmäknutia mäska. Podľa potreby podlievame.

  3. Krok 3.

    Nakoniec môžme rolády vybrať z omáčky a tú rozmixovať, no nemusíme. Omáčku len dochutíme ešte lyžicou horčice, alebo troškou škrobu.

  4. Krok 4.

    Podávame zo zemiakmi, upravenými podľa chuti a nezabudnite na zeleninku, či už dusenú, alebo v podobe šalátu



Zemiakové gule plnené údeným mäsom
Zemiakové placky plnené kuracím soté
Cícerová polievka