Plnené bravčové závitky
Ponúkam vám recept na mäsové závitky, ktoré sa dajú robiť ako z hovädzieho, tak aj s bravčového, či kuracieho mäska. Plniť môžte tiež podľa vlastnej chuti, fantázii a chuti sa medze nekladú..... Použijeme mäsko zo stehna, alebo v prípade kuraciny prsia. Takže:.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 04.11.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 4 x plátok Bravčové stehno (rezne)
- 4 x plátok Šunka (fajnová šunka / slaninka)
- 3 PL Olej
- 1 KS Vajce (na tvrdo)
- Kyslá uhorka
- Horčica
- Cibuľa
- Soľ (podľa chuti)
- Korenie (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäsko si naklepeme, potrieme horčicou, posolíme a na každý rezeň položíme plátok šunky, alebo slaninky. Na to ukladáme štvrtku vajíčka, štvrtku uhorky a štvrtku mrkvy. Potom pevne zvynieme. Môžme spevniť špáradlom, alebo niťou.
-
Krok 2.
Takto upravené roládky opečieme zo všetkých strán na oleji. Vyberieme na tanier. Do výpeku pridáme na drobno nakrájanú cibuľku a restujeme do sklovita. Potom vrátime roládky späť, podlejeme vodou, asi do polovice rolád a zakryté dusíme do zmäknutia mäska. Podľa potreby podlievame.
-
Krok 3.
Nakoniec môžme rolády vybrať z omáčky a tú rozmixovať, no nemusíme. Omáčku len dochutíme ešte lyžicou horčice, alebo troškou škrobu.
-
Krok 4.
Podávame zo zemiakmi, upravenými podľa chuti a nezabudnite na zeleninku, či už dusenú, alebo v podobe šalátu