Pečené morčacie mäsko s pečenou zeleninou
Jeseň je obdobie voňavých, pečených operencov, spolu s loksami a rôznou zeleninou sa nedajú opomenúť a každý človek aspoň raz za čas s radosťou zhreší pri takto naplnenom tanieri.... Veď prichádza sychravé a studené počasie, treba sa trochu zohriať aj z vnútra.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 04.11.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 2 KS Morčacie stehno
- 2 KS Morčacie krídla
- Tekvica maslová (alebo hokaido)
- 1 KS Cuketa (malá, pripadne pár kúskov koreňovej zeleniny)
- 4 KS Cibuľa šalotka
- Soľ
- Rasca
- Korenie
- Mlieko
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäsko si pripravíme deň vopred. Dobre ho umyjeme a vložíme do nádoby, v ktorej ho budeme ďalší deň piecť. Mäso potrieme mliekom a osolíme podľa vlastnej chuti. Mäsko trochu pomasirujeme, a uložíme do nádoby, ktorú prikryjeme. Dáme do chladničky.
-
Krok 2.
Druhý deň mäsko ešte trošku pomasirujeme, pridáme rascu, na štvrtky nakrájanú šalotku, mierne podlejeme vodou a dáme piecť. Mäso pečieme na 170 stupňov a v odkrytej nádobe asi 1 hodinu. Potom mäso otočíme a pečieme 45 minút. Potom znovu otočíme, kožou nahor, pridáme na teplote, aspoň na 200 stupňov a pečieme do zlata.
-
Krok 3.
Tekvicu nakrájame na mesiačiky, stred vydlabeme. Cukinu, alebo koreňovú zeleninu krájame na hranolky. Zeleninu môžme pridať k pečenému mäsu, stačí až pri zapekaní mäska, alebo ju jemne osolíme a orestujeme ju na panvici, s trochou olivového oleja.
-
Krok 4.
Náročný stravnici môžu pridať samozrejme zemiakové prílohy.... Hranolky, opekané zemiaky, či lokše. Jedlo môžme zároveň doplniť rôznymi šalátmi z čerstvej zeleniny, ja som pridala šalátik z červenej repy