Prajeme dobrú chuť :)

Pikantný segedínsky guláš

Segedoš, bez smotany a múky, presne taký, ako ho robievala moja stará mama :).

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 03.11.19

4.83 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 8
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäso pokrájame na kocky. Pokrájanú cibuľu restujeme vo väčšom hrnci na masti do sklovita. Pridáme mäso, soľ, korenie, mletú červenú papriku, štipku rasce.

  2. Krok 2.

    Restujeme pár minút, stíšime oheň, zakryjeme a dusíme. Mäsko pustí vlastnú šťavu, ale treba dávať pozor a podľa potreby polievať vodou. Keď mäsko zmäkne, pridáme vyžmýkanú kyslú kapustu.

  3. Krok 3.

    Podľa hustoty guláša pridáme vodu /alebo nie/. V tejto chvíli pridáme aj na drobno nasekané chilli papričky. Varíme ešte asi 10-15 minút, nakoniec pridáme polievkovú lyzizu paradajkového pretlaku a necháme to prevriet.

  4. Krok 4.

    Gulášik podávame s parenou knedľou, alebo s chlebom.



Domáca majonéza - delikátna | Vyprážaný syr s hranolkami
Tlačenka na sladko
Plnená paprika