Pikantný segedínsky guláš
Segedoš, bez smotany a múky, presne taký, ako ho robievala moja stará mama :).
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 03.11.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 600 g Bravčové pliecko
- 2 PL Bravčová masť
- 2 KS Cibuľa
- 500 g Kapusta kyslá
- 1 PL Paradajkový pretlak
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Červená paprika sladká (podľa chuti)
- 1 štipka Rasca
- 2 KS Čili paprika (bez jadierok, odvážny môžu použiť aj jadierka )
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso pokrájame na kocky. Pokrájanú cibuľu restujeme vo väčšom hrnci na masti do sklovita. Pridáme mäso, soľ, korenie, mletú červenú papriku, štipku rasce.
-
Krok 2.
Restujeme pár minút, stíšime oheň, zakryjeme a dusíme. Mäsko pustí vlastnú šťavu, ale treba dávať pozor a podľa potreby polievať vodou. Keď mäsko zmäkne, pridáme vyžmýkanú kyslú kapustu.
-
Krok 3.
Podľa hustoty guláša pridáme vodu /alebo nie/. V tejto chvíli pridáme aj na drobno nasekané chilli papričky. Varíme ešte asi 10-15 minút, nakoniec pridáme polievkovú lyzizu paradajkového pretlaku a necháme to prevriet.
-
Krok 4.
Gulášik podávame s parenou knedľou, alebo s chlebom.