Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Bravčová panenka, šampiňónová omáčka a zemiakové pyré

.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 03.11.19

4.88 / 5 (8 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Mária Fiľakovská

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Bravčovú panenku odblaníme a necháme v celku aby si zachovala prirodzenú šťavnatosť. Z každej strany ju osolíme, okoreníme čiernym mletým korením, potrieme pretlačeným cesnakom a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme asi hodinku postáť pri izbovej teplote. Rozohrejeme si rúru na 200°C. Opečieme panenku na rozpálenej panvici z každej strany asi pol minúty, len aby sa zatiahla a udržala si šťavnatosť. Na opečené mäsko uložíme pár plátkov masla a posypeme tymianom a bazalkou (najlepšie čerstvé ale ak nemáme použijeme sušené). S panvicou vložíme do vyhriatej rúry a pečieme iba 8 - 10 minút. Rúru neotvárame počas pečenia. Hotové mäsko preložíme na drevenú dosku a necháme ho oddýchnuť 5 minút. Panenka bude chutná a stále šťavnatá.

  2. Krok 2.

    Vo výpeku z mäska si oprážime cibuľku, poprášime 1PL hladkej múky a oprážime. Zalejeme vodou, necháme prevariť, osolíme okoreníme. Medzi tým si nakrájame šampiňóny a opražíme na masle. Hotové vylejeme do omáčky, ktorú si podľa potreby ešte zahustíme vodou s múkou. Dochutíme sójovou omáčkou a korením, dobre prevaríme a odstavíme.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Kurací mletý rezeň chrumkavý
Hovädzie pliecko na horčici s ryžou
Penne s omáčkou Bolognese