Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Mäsové guľky s cestovinou

.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 28.10.19

4.67 / 5 (9 hodnotení)
Príprava: 70 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Guličky:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Guličky: Zo zmesi uhnetieme vlhkými rukami malé guľôčky, ktoré zvoľna varíme v mierne osolenej vode asi 15 minút. Potom scedíme, vývar nevylievame, použijeme ho na omáčku.

  2. Krok 2.

    Omáčka:Vo veľkom kastróle na oleji speníme cibuľu, pridáme cesnak, cuketu a mletú papriku a zľahka zarestujeme. Potom pridáme paradajkový pretlak a paradajky, vsypeme cukor a zalejeme asi 250ml vývaru z mäsových guliek.

  3. Krok 3.

    Necháme mierne prebublávať asi 20 minút. Potom zahustíme zápražkou z vychladeného vývaru a trochy hladkej múky a necháme asi 10 minút prevariť. Dochutíme soľou, korením a paprikovou pastou.

  4. Krok 4.

    Sporák stlmíme na minimum a do hotovej omáčky vsypeme mäsové guľky.

  5. Krok 5.

    Ako prílohu podávame cestoviny.



Bravčová krkovička s cibuľou
Mäsové guličky v paradajkovej omáčke
Švédske morčacie závitky s ryžou