Bravčové karé na horčicovej omáčke so zeleninou
.
Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 22.10.19
4.73 / 5 (15 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Štefan Halàsz
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 700 g Bravčové karé
- 2 PL Dijonská horčica
- Olej olivový
- 100 g Maslo
- 2 KS Cibuľa šalotka
- 250 ml Vývar
- 1 balenie Smotana na varenie
- 400 g Mrazená zelenina
- Zemiakový škrob
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, nakoreníme a natrieme z jednej strany diónskou horčicou.Pečieme na panvici na masle a olivovom oleji z obidvoch strán maximálne 4 minúty.
-
Krok 2.
Potom dáme mäso do alobalu. Na tom výpeku si speníme 2 najemno nakrájané šalotky a 2 strúčiky cesnaku. Potom pridáme mrazenú zeleninu, jemne posolíme a dokoreníme Môžeme pridať 1 ČL horčice a podlejeme s vývarom.