Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Hovädzia roštenka s kôprovou omáčkou

.

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 15.10.19

4.83 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 85 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 2
Zdroj: Mária Fiľakovská

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäso si okoreníme a osolíme zo všetkých strán. Z prudka opečieme na roztopenej masti z každej strany. Potom podlievame vodou a prikryté dusíme do mäkka. Mäkké vyberieme a nakrájame na plátky.

  2. Krok 2.

    Pripravíme si omáčku. Vo výpeku opražíme asi 1 PL hladkej múky, zalejeme 0,5 l mliekom a prevaríme. Pridáme soľ, bobkový list, nové celé korenie, cukor a samozrejme kôpor. Zahustíme rozmiešaným mliekom s múkou, dobre prevaríme a podávame s mäskom a knedlíkom.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Zemiakovo klobásový špíz
Morčacie prsia v pivnom cestíčku a smotanové zemiaky so syrom
Zemiakový prívarok