Hovädzia roštenka s kôprovou omáčkou
.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.10.19
4.83 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 85 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 2
Zdroj: Mária Fiľakovská
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Hovädzia roštenka
- 2 strúčik Cesnak
- 1 ČL Soľ
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 1 PL Bravčová masť
- 0,7 l Mlieko
- 2 PL Múka hladká
- 3 KS Bobkový list
- 1 štipka Soľ
- 1 PL Cukor kryštálový
- Kôpor (čerstvý nasekaný alebo sušený)
- 4 KS Nové korenie (celé )
Kôprová omáčka:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso si okoreníme a osolíme zo všetkých strán. Z prudka opečieme na roztopenej masti z každej strany. Potom podlievame vodou a prikryté dusíme do mäkka. Mäkké vyberieme a nakrájame na plátky.
-
Krok 2.
Pripravíme si omáčku. Vo výpeku opražíme asi 1 PL hladkej múky, zalejeme 0,5 l mliekom a prevaríme. Pridáme soľ, bobkový list, nové celé korenie, cukor a samozrejme kôpor. Zahustíme rozmiešaným mliekom s múkou, dobre prevaríme a podávame s mäskom a knedlíkom.